Port80 Forums Fast Hit Web Hosting

Our Platinum Sponsors:


Go Back   Port80 Forums > Development & Code > Development & Code

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14-04-2011, 03:10 PM
kay's Avatar
kay kay is offline
Senior Member
AWIA Member Site Admin
 
Join Date: Oct 2002
Location: Perth
Posts: 3,669
kay has disabled reputation
Default YouTube iframe embed problem

Here's an interesting one...

One of our clients has found that some YouTube videos they need on their site are no longer allowed to be embedded the old-school way (something to do with the adsense or something)...

So today Dave changed them over to use the iframe embed code instead.

What's we're finding tho that is the Flash embed that the iframe includes does not have wmode set, which means that other elements won't layer on top of them. This is a problem because on this site there are lightbox images on the same page. They work ok in Firefox 3.6 and Firefox 4, but in Chrome and IE the image appears below the video.

See here for an example:
http://www.bigskyentertainment.com.a...xtraordinaire/ (switch to preview tab)

The iframe code is generated by YouTube (in the JavaScript right at the bottom of the page) and I dunno what else we can do.

Does anyone have any ideas?
__________________
buy my monaro!
Reply With Quote
  #2  
Old 15-04-2011, 10:23 AM
tuna's Avatar
tuna tuna is offline
Senior Member
AWIA Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Perth
Posts: 3,093
tuna is on a distinguished road
Default

does the wmode attribute gest used by flash on execution. Not really sure on this.

If so why not add it to the object via like bit of JS
__________________
Gary Barber
User Experience Consultant
radharc * Freelance User Experience Designer * Random Smelly Fish + UX stuff
Reply With Quote
  #3  
Old 15-04-2011, 10:49 AM
heist heist is offline
Senior Member
AWIA Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 573
heist is on a distinguished road
Default

stackoverflow says add wmode to the url
http://stackoverflow.com/questions/4...me-wmode-issue
Reply With Quote
  #4  
Old 15-04-2011, 01:07 PM
kay's Avatar
kay kay is offline
Senior Member
AWIA Member Site Admin
 
Join Date: Oct 2002
Location: Perth
Posts: 3,669
kay has disabled reputation
Default

nice one heisty, works like a charm. Good ole stackoverflow.
__________________
buy my monaro!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.